Ještě nespadané listí,
před bouřkou chvěje se.
Před tou, co vzduch čistí;
barevná secese.
Hejno špačků vzlétlo do vinice,
černý mrak vydal se s ním.
Nabírám čistou vodu do sklenice,
mátou ji provoním.
Stmívá se nad krajem vína,
kde, jen, jsou malíři léta ?
Hlas houslí k nebi se vzpíná,
ozvěnou vrací se, neodlétá.
Jako by ty tóny houslí,
co k nebi vzlétly
až na západ Čech
pro radost slétly...
Děkuji
24.07.2023 15:54:14 | Emily Říhová
Hudbou řekneš mnohé a rozletět se, umí do všech stran.
Děkuji za veršovaný komentář. :-))
24.07.2023 19:51:20 | Kan