Je chvíle zdá se krátká
Co mládí odložil jsi
Jak poslední cigaretu
A časem přijde chvíle ta
Kdy budeš říkat, stáří je tu
Roky stále kupí se
Jak listy na stolním kalendáři
A to, co jsi kdy prožil
Nechalo stopy ve tvé tváři
Křivka našeho života
Velké sny a velké plány
Teď pomalu se otáčí
A k zemi se lehce sklání
Člověk se někdy zastaví
A do dáli se dívá
A hlavou mu proběhne
Kolik času mi tak zbývá
Nekonečný život
Konečným se stává
Leccos náhle ztrácí smysl
Cos jiného smysl dává
Minulost vzpomínkami obtěžkána
A nejistá je budoucnost
A tak více nežli dříve
Žijeme svou přítomnost
Žijeme své carpe diem
To, co život přináší
Nechá nás s tím chvíli pobýt
A pak to kamsi odnáší
Žijeme své carpe diem
Každého dne užíváme
V přítomnosti krásná chvíle
Je jediné co máme
Nelze než souhlasit! :)
Měj krásný den, Kozorožko(*)
01.08.2023 17:40:26 | Emily Říhová