Jsme v hrobě odsouzení
A zdá se, že cesty není
Však kdesi voda pramen skrývá
Z nějž prýští voda věčně živá
A stále je čas jej naleznout
A rozetnout v duši pouto pout
Vody mrtvé číše podána
Hra na život ve dvou
Patem dohrána
Vody mrtvé kdo se napil
Sám v sobě sevřen
Smutek ho lapil
Pozvedneš vzhůru
Černou tu číš
Obloukem dlouhým
Za sebe zahodíš
Rozetneš pouta
Vyrazíš ven
Vevnitř je tma
Venku však den
Za živou vodou
Musíš se dát
Překážek žádných
Nesmíš se bát
Na nejkrásnějším místě
Již dávno se skrývá
Nejčistší voda
Voda živá
Kdysi dávno
Když ses zrodil
V jejích vodách
Rád jsi se brodil
Právě teď
Když poznal jsi svět
Je nejvyšší čas
Vrátit se zpět
Vrátit se zpět
Živou vodu pít
Co je mrtvé opustit
Začít živé žít
Kéž odvaha tu stále je
napít se z živého pramene...
Ráda jsem četla, Kozorožko (*)
15.08.2023 19:04:35 | Emily Říhová