Za večerního šera
Myslivec šel na čekanou
Jeden srnec stačil utéct
Druhý nemá na vybranou
Všude kolem blikají
Svatojánské mušky
Nebojácně poletují
Na dostřel jeho pušky
Na pasece na dece
Vyplašil dva milence
A za chvíli na stráni
Rozzuřený myslivec
Za svou ženou uhání
Měl však chudák velkou smůlu
Cesta byla rozbitá
A tak ve tmě o cosi zakopl
Hodil šipku do žita