Naše cesty mohou být křivolaké
Lásky a přátelství pomíjivé
Vztahy křehké a všelijaké
A ne vždy je vše spravedlivé
Upřímnost se z nás vytrácí
Dobrota a laskavost mizí
Lež se bohužel vyplácí
A jeden druhému z očí zmizí
Životy naše bohužel peníze řídí
Kdo je nemá, na samé dno spadne
A kdo je má, ten těžko uvidí
Jak chudý ze dne na den vadne
Každý má pro druhé rad plnou hubu
Před vlastním prahem však nikdo nezametá
Jeden druhému přeje jenom záhubu
Doufám, že už brzy bude konec světa
Celá naše planeta jenom se trápí
Člověk se tu roztáhl a neumí přestat
Příroda v asfaltové džungli se utápí
A rozvoj lidstva ne a ne ustat
Kam jenom spějeme, co nás ještě čeká
Jaderná válka nebo něco horšího
Těm mocným nahoře krev po rukou stéká
A nevidí na tom vůbec nic zvláštního
Čeho si dnes člověk může vážit
Když i matka svému dítěti ublíží
Chtěl bych už konečně v pekle se smažit
Nebo se raději na vše dívat zpoza mříží.