říkám Ti
každej chce dneska do Ráje
bacha na to
tam asi nebude pohodička klídeček
je to tak
tam
je to tak
tam se lidi budou chovat jak prasata
to ti říkám narovinu
tam nechtěj.
Hrdina je dokonale srostlý s konzumními institucemi (market, hospoda, televize) a dochází ve svých úvahách k absurdnímu ale logickému závěru: že nic dalšího už není a že ty samé mocné instituce organizují všechno. Tedy i posmrtný život. A vzápětí opět bizarně dochází k logické obavě z hromadného chování lidi, které tak dobře zná. Tam kde lidé konzumně organizovaně žijí, jsou na tom skutečně jen o málo lépe než prasata..
Zdánlivě primitivně napsaná, ale vynikající, aktuální společenskokritická báseň s velikým přesahem. Famózní básnická rošťárna.
27.07.2023 06:51:36 | Ezop