Pěkně vypracované* Je vidět pečlivou práci a přemýšlivost autorky. Zajímavé obraty a těžko bych glorifikoval tu nejlepší část.
Ale přesto tedy, alespoň poslední tři ironicky vystavěné verše-bingo!*
27.07.2023 12:34:14 | šerý
Básnička nezapře autorčin talent pro hledání překvapivých spojení. Obsahově vidím jedno slabší a jedno dobré téma. Ekologie jako svědomí člověka je zprofanovaná na úroveň klišé. Nadějný je naopak nápad s Gurem, tam je řeč nečekaná a chutně ironická, jako kdyby se opravdu nořil z mlhy skutečný viník, skutečný mocný boháč-blbec. Ten je zajímavý. Název "Tygr" je pěkný dvojsmyslový.
Ekologická básnička je hrozně těžké zadání, neboť ten problém je také obrovský.
27.07.2023 12:13:19 | Ezop
stále jsem u vytržení:)....svět je pozoruhodnej, když se pořád dozvídáme něco....:)
30.07.2023 02:18:55 | gaspacho
když už jsi se pasoval do role hodnotitele/ UI2, možná se ti bude hodit znalost pravidel ČJ.. ;)
https://prirucka.ujc.cas.cz/?id=230
nepsal jsi někde, že jsi učitel češtiny?
27.07.2023 12:18:02 | stormeater