Temná noc, měsíc za mraky se skrývá
Je to snad smrtka, kdo nademnou se kývá?
Kdepak, to jen strašák ďábelsky se usmívá
Očima prázdnýma pozorně se dívá
Pole je obrovské, na konec nevidím
Déšť padá v provazech, vůbec ho necítím
Který směr vybrat, to vůbec netuším
Náhle však smích v temnotě uslyším
Je to ten strašák, co hraje si se mnou?
Že by snad skrýval svou duši černou?
Vždyť přeci nežije, je jen maketou věrnou
Nebo se mýlím a démon zúčtuje se mnou
Strašák se hýbe a sestupuje na zem
Nemohu pohnout se, on u mě je rázem
Jak je to možné, copak jsem blázen?
A všemi smysly jsem možná zrazen
Vyber si cestu, po které chceš jít
Dostaneš vše, o čem teď můžeš jen snít
Nebo tu zůstat a spravedlnost ctít
Pak ale půjdeš, tam dolů hnít
Nebudu utíkat do falešných snů
Musím si odpykat hříchy svých dnů
Cítím už dotek od všech těch ostnů
A věčným spánkem teď navždy usnu