Tichý sluha.
Viděl jsem mnohé ženy, jak svlékají se
a mnohé muže – jak by smet.
Někdo by řekl „fuj“, já však nestydím se,
věděli o mně, byl jsem na dohled.
Stával jsem v koutě, vedle dveří,
jak na vartě soldáti stojí.
Den co den ráno, k obědu i po večeři
sloužil všem, sloužil podobojí.
Dámy se svlékaly bez ostychu,
mužům též byl jsem lhostejný.
Má přítomnost nečiní hříchu,
pocit ten, byl vzájemný.
Jsem z tvrdého dřeva, vzácného druhu,
samotný v bitvách, tichý pěšák.
Dívám se z okna, na dešťovou duhu,
já starý, ze dřeva stavěný věšák.
Přečteno 133x
Tipy 29
Poslední tipující: Fialový metal, Dreamy, Marťas9, kozorožka, zde.neck, BArBArKO, šerý, Marten, jenommarie, Anfádis, ...
Komentáře (13)
Komentujících (7)