20 lidí u stolu sedí
Navzájem si do očí hledí
Ten, kdo dokonalý není
Svým odchodem počet u stolu mění
Pokud máš deprese, ihned jsi venku
Nechceme tu mezi námi ani bipolárku
Do krámu nehodí se nám schizofrenie
Ihned vás přesuneme směr psychiatrie
Ten je moc tlustý, ten zase hubený
Tenhle je na náš vkus až moc zhulený.
Ošklivé vlasy, velký počet pih
A ty jsi zase přečetl až moc knih
Ty jsi inteligent, ty zas moc hloupý
Nechceme tu ani tebe, co na slovo jsi skoupý
Chutná ti alkohol nebo cigarety?
Ihned tě uvrhneme do čiré temnoty
Nezkoušej na nás, že líbí se ti stejné pohlaví
Takový vkus nikdo ti tu neschválí
Máš křivé nohy, ty zas malá prsa
A z tvého věku zas chvěje se nám pusa.
Už jenom dva lidé u stolu sedí
Navzájem stále si do očí svých hledí
Oba však zvedají se, nechtějí dál hrát
Proč být dokonalým, není o co stát
Nápadité.
03.08.2023 08:11:31 | mkinka
Děkuji vám.
04.08.2023 00:05:36 | fisus
Vrátila jsem se k tomuto textu, je jat upřímností i pocitem zklamání z lidí, co je úplně v pořádku.
Být mimo stůl všech lidí velice dobře znám.
Ve stresu koktám a tak zalézám do samoty, kde se mi nikdo nesměje.
18.08.2023 09:25:57 | mkinka
Mimo stul ostatních jsem skoro pořád. Chápu, že se pak raději straníš. Spousta lidí si v tom libuje, když upozorňuje na chyby a vady druhých, aby tím odvedli pozornost od sebe. A ani trochu si neuvědomují jaké to je, být někým s vadou řeči, psychickými problémy nebo jiným omezením.
18.08.2023 14:19:14 | fisus
A já myslel, že ten poslední se dívá do zrcadla, jak se zvedají oba naráz...:-)
02.08.2023 18:11:17 | Lighter