Jedna židle, jeden stůl,
jedna postel, jedna deka,
co stačí pro jednoho,
pro člověka.
Pro lásku příliš málo,
pro lásku dostatečně;
kdo ví, zda je to
málo, dost, či nekonečně ?
I jedna květina, do vázy daná,
potěšit může, i rozesmutnět.
Zavoní, svět kolem zatočí se,
jen stačí porozumět.