Na záda nakreslím
ti mapu milování
Pro příště, kdybys zapomněl
Otisky nehtů, polibků a v žáru plání
horkého dechem vzdechu
dlaní připoutání
a sobě
odevzdání
To všechno nakreslím ti na ni
pro případ, že bys zapomněl
Pro příště, kdybych zapomněla
si vryju mapu do paměti těla
a všechnu chuť a vůni tvojí kůže
ze smyslů těžko něco vyhnat může
Pro případ, že bych zapomněla
pokryju rozkoš plátky růže
jsem jako květina, znovu rozhořelá
rozkvetlá v rukou svého muže
Jako zázrakem
To kdybys zapomněl
a já snad zapomněla
Píšeš o lásce v tom nejkrásnějším půvabu. Umíš a smekám. Propracované téma a super.
21.08.2023 19:22:19 | mkinka
Ivo, prosím Tě, už máš svoji sbírku? Jestli ano, tak objednávám.
21.08.2023 19:14:01 | Jiří I.Zahradník
Nádherná, IkkarisKo!
Každá tvoje básnička se mi zdá lepší a lepši...
05.08.2023 00:21:49 | Žluťák