Schoulená v tiché náruči,
jen srdce rozeznělé cítí,
miluje; když láska poručí,
každá z hvězd pro ně svítí.
Vlahým večerem akáty voní,
zpěv cikád náladu rozechvívá.
Je tu pro něho, on je tu pro ni,
luna je k milencům přívětivá.
Mlhy se nad řekou snáší,
to v létě k ránu se stává.
Luna bledne, hvězdy zháší,
jak milenka obětavá.