Za šestou různoběžkou, pod čarou ponoru
nehluchý ten týl moří v očích cítěn
sládne a strop tvých nahých plachet
jak duny v duši zvící sáh modlitby z motetu netaje
tam kódy krušin beru dnes nevážně
hřeju jen trošku - příliž spaluji palisády niv!
a meandry proudí v mléku půlnoci
i maliny z břehů rty v kusy lomí
žeh duší přemostil můj klenutý ryk
hrdel vytí mlčí jak prach ze dna půnebí
pruhy v potu vedrem mlčí
kdes v nebi cizelují tepci z hloubi ultramarín
jak jabka co zrádná v ráji brízou ošlehaná
i v melase tabáku zvoní co okovy tropů
byv palubní otrok duchem
přec v tekoucí krvi dýšu
oceán polykám ...
Vzlyk se šedinami roste k Aldebaranu
okamžení v mlze mlčí jak liják vidin
bije druhé mé srdce i šachty z komor
a já nemiluju jinou než modrou
ovoněnou zásvětím ...