Korytem tekla řeka
šíř než včera
rozevřeně se kolébala
ze strany na stranu
břehy omývala
doteky
tu jemně
jinde drsněji
v ohybech a zákrutách
tvého těla
...
Pak rozlila
svou vodu
spojila s jinými
splynula jako plyne čas lidem
jen víc spokojeně
bez věčného počítání
...
Konec nebyl
ani začátek