Padá déšť,
závoj mlh se snáší,
vzpomínka v duši ukryta,
stopy slz má na rubáši.
Provazy vod
bičují zemi unavenou:
jak potoky krve odtékají;
byla ta vzpomínka ženou ?
Kdy přijde probuzení,
kdy závoje snů se zvednou ?
Kdo slzy osuší a pohladí
duši moji ? Už stíny blednou.