Na pomezí
Dne a noci
Tiše, sama
Bez pomoci
Na pomezí
Života a smrti
Tmy, co světlo volá
Světla, co tmu drtí
Na pomezí času
Který přesýpá se
Ukryt v jiném čase
Na pomezí
Snění, bdění
V šeré chvíli rozednění
Skryta v sobě
Hlouběji než v černém hrobě
Výš než vrchol Himálaje
Duše moje tiše zraje
Pěkně hluboký :) navzdory tomu jsem si z hluboké básně odnesl ponaučení, že lepší je být na pomezí, než na dně :)
13.08.2023 12:01:55 | MatyhoZmaty
Dlouho jsem váhal.
(Snad mám nejdelší vedení.)
A ještě mi na něm někdo stojí.
(Špatně se orientuji na pomezí.)
Četl jsem tam i zpět ...
(Zda význam slov pochopí beze zbytku i muž.)
Jsem jediný co tápe.
Možná jen s vráskou malou ;)
V hlavě mé vrtá otázka ...
***
"Co až na pomezí ... hřát bude láska ?"
***
Ať se Ti daří Kozorožko.
13.08.2023 11:16:36 | Fialový metal