Další rok mi na krk přibyl
Vůbec už jsem nedoufal
Že se ještě toho dočkám
Myslet jsem si netroufal
Narozky dnes opět přišly
Po tom roce plném strastí
Bezmoc, bolest, žal i slzy
A jen hrstka krásných slastí
Ten rok dal mi hodně zabrat
Málem už jsem tady nestál
Zbytky sil jsem v sobě našel
Abych se zlým duchem nestal
Byl jsem na dně, věřte tomu
Žádný zítřek neviděl jsem
Než-li hledat novou cestu
Do temnoty nahlédl jsem
Cesta zpátky bývá těžká
Pořád ještě po ní jdu
Nechci slavit své narozky
Dokud se sám nenajdu
Teď to vypadá, že jsem si sem napsal tou básní o narozeninová přání. Ale tak to vubec není. Po půlnoci mi došlo, že jsem zase o rok starší, zamyslel jsem se, začal psát a během chvilky jsem měl hotovo. Ale je to moc hezké a za všechny komentáře děkuji.
14.08.2023 14:57:24 | fisus
Věř, že po období nezdaru, ba pŕímo zmaru, pŕichází lepší šťastné časy. Uvidíš sám a brzy mi dáš za pravdu.
Svůj smutek jsi zbásnil hezky.
K narozeninám ***
14.08.2023 06:21:27 | Anfádis
...také se přidávám - VŠECHNO NEJLEPŠÍ K NAROZENINÁM PŘEJI, milý fisusi :)
14.08.2023 03:10:46 | Alala