Sbírka: Singularita - o věcech ze samoty
Jak těžko vstoupit
do řeky zapomění
a proti proudu stále
svojí loďku hnát.
.
Cos míval rád,
to už tu přece dávno není,
co s břehem odplouvá
se pokoušíš mít rád.
.
Stokrát si říkej:
'Nebuď blázen',
stokrát si v duchu vyčítej,
.
co všechno nechals ležet ladem,
a po stoprvní znaven chladem
zmateně pryč zas utíkej,
.
než tě tvůj rozum dohoní
a začne křičet z plných plic,
že slova přece nejsou nic
.
a misku s kvítky jabloní
už dlouho nikdo nedolil,
.
že suché květy nevoní
a že je průvan rozdrolil.
Stokrát si budu ...
Každé pondělní ráno ...
Než rozum vystřelí ...
Nám oči z důlků.
***
Ať se Ti daří.
14.08.2023 09:04:29 | Fialový metal