Sbírka: Septernita - překlady
Kdo řekl nám, že křídla máme
a zakázal nám na ně věřit?
Dal do rukou šperk s drahokamem
a uzamkl ho za sto dveří?
.
A k čemu jsou nám cesty zpět,
když před nimi se dálky klenou.
Z cizího hnízda vyletět,
na smutky druhých zapomenout.
.
Kde protíná se země s nebem,
sluneční křížek do dlaní si vem.
A svět ti teplým, popraskaným chlebem,
bolestmi zavoní. Zavoní domovem.
Tak to je nádherný vyznání. Ne pro ženskou, ale pro život sám! Úžas!
18.08.2023 13:13:10 | cappuccinogirl