Kuliové
Anotace: Připomenutí kuliů... otroků, jejichž denním chlebem byla tvrdá práce za nelidských podmínek...
Kuliové v hrubých, šedých cárech
Slunce spalující holé hlavy
Třešňové květy padající
Na shrbené hřbety
A prosba
Prázdných rýžových misek k nebi
Nikdo se neraduje v cypřišovém háji
Z těkavého smíchu bažantích per
Toky vystupují z břehů
A ničí úrodu rýže
Nouze
Utrpení
Vzpoura
Polibky smrti
Setba olova rázně sytí
A navěky tiší hlad
Nad padlými vadne prapor vzpoury
Teplý vítr vysuší krev z uliční dlažby
A na kulie, jak myši šedivé
Sněží smutně a tiše
Třešnové květy
Do prázdných misek...
Přečteno 161x
Tipy 16
Poslední tipující: Jarunka, Kaňka, Jiří I.Zahradník, Anfádis, IronDodo, šerý, Bufik, Ophelia81, mkinka, Stanislav32, ...
Komentáře (6)
Komentujících (4)