Každým rokem
Přichází k nám léto
Tanečním krokem
Horko dýchne
Na českou krajinu
Žhne na slunci
Hřeje ve stínu
Přijde a zmizí nenadále
Vítáno či nevítáno
Na jihu však vládne stále
Na horkém jihu
Tančí divoké kastaněty
V rytmu zpěvu muelzína
Chvějí se horkem minarety
Velbloudy ploužící se pouští
Tou nekonečnou žhavou plání
Horko nikdy neopouští
Věčné horko pro nás není
Slunce máme všichni rádi
Vítáme však ochlazení
Moc krásně jsi to napsala, Verunko milá :)
Osobně tedy musím sobecky přiznat, že to horko vítám a to čistě ze zdravotních důvodů, ale nejvíce by se mi líbilo, aby měl každý takové počasí, které mu nejvíce vyhovuje :)
Měj se nádherně a úžasný víkend přeji :)*
19.08.2023 10:02:39 | Ondra