Vstáváš, sílu svou nacházíš v každém nadechnutí,
kroky Tvé jsou odhodlané, jisté a cílevědomé
Tvá mysl je plná vášně a touhy po změně,
Tvoje slova jsou zbraně, které zasáhnou srdce lidí
Jsi hlasem těch, kteří nemají sílu promluvit,
jsi světlem v temnotě, průvodcem skrytých cest
Necháváš za sebou stopu, která se nevymaže,
Tvá odvaha a odhodlání jsou zásadní pro změnu
Nepoddáváš se strachu, ani tvrdým větrům,
stojíš pevně na svých zásadách jako skalní útes
Tvá síla je jako bouře, která přináší svobodu,
Tvá báseň je hlasem, který nikdo nesmí utlumit
Věříš v rovnost, spravedlnost a lidskou důstojnost,
bojuješ za práva těch, kteří hlas nemají
Tvoje slova jsou zbraně, které svět mění,
Tvá báseň je zásadní, protože máš co říct
Nechme se unášet vášní a vnitřním ohněm,
nechť Tvá slova jsou štítem, které slabé chrání
Tvoje báseň je zásadní, protože máš moc,
moc změnit svět, dát hlas těm, kteří jsou bezmocní
Tak piš svou báseň zásadní a nekompromisní,
nechť Tvůj hlas zazní, Tvůj výkřik spravedlnosti
Buď hlasem těch, kteří jsou utlačováni,
Tvá báseň je zásadní, neboť máš moc ji změnit
Tohle je tedy velké překvapení, Míšo!
Super!
19.08.2023 22:31:14 | Žluťák
děkuji Ti moc, políbila mě múza, tak se daří psát nové a nové básně, tužka po papíře jezdí, slova na papír se hromadí:-)
19.08.2023 22:34:17 | Misha