Teplé noci
Miluji teplé noci
nabíječe baterek.
Sednout si do křesla
a vyhlížet pár světélek.
Je to jedno kterých,
světlušek či světýlek,
z obojího jde klid,
než dojdem do svých postýlek.
Život se najde v záhonech,
malých broučků z knížky,
život žije i v domech,
jak rožnou se tam svíčky.
Zvířátka nebo lidé,
všichni nějak svítí,
někteří ve svém těle,
jiní světlo v duši cítí.