Český národ
Mám opravdu ráda
Žádnému však jinému
Neukážu záda
Když se člověk rozhlédne
Tak to přece vidí
Nejsou zlé národy
Jsou jenom zlý lidi
Když nějakému národu
Velkej hajzl vládne
Ať je národ jaký chce
Šance nemá žádné
Ať je národ jaký chce
Politici vládnou
S touhle věcí trápit se
Nemá cenu žádnou
každý národ má přesně takovou vládu, jako si zaslouží...
23.08.2023 10:05:13 | stormeater
To ano, ale kdo mohl předem tušit, kam se to vyvine, ať už před francouzskou revolucí, nástupem nacismu či ruským pučem. Teď se to zdá logické, co přišlo pak. Ale přitom netušíme, co čeká nás. Naštěstí.
23.08.2023 10:24:28 | kozorožka
Tak to souhlas, bohužel... naštěstí politika jde mimo mne... já se jen snažím přežít ten chaos tady, s úsměvem na rtech, pokud možno :-)
23.08.2023 09:39:57 | cappuccinogirl
Jen bych měl technickou poznámku ke stylistice. Každé čtyřverší je psáno trochu jinak. Možná by to chtělo sjednotit? "Žádnému však jinému" vs "zlý lidi", "velkej hajzl".
Dnes na zastávce tramvaje načmáráno fixou na jízdním řádu - češi jsou ovce, voliči xy pič*sové. To k tomu zobecňování.
23.08.2023 07:45:59 | Šabrej
Musím se přiznat, že stylistiku moc neřeším. Úplně nerozumím připomínce, ale je to asi jedno. Stejně to měnit nebudu :-). Ale díky ;-)
23.08.2023 10:06:31 | kozorožka