Ve světě plném kontrastů a odstínů,
kde se Světlo a Temnota střetává,
jako dvě tváře jednoho ducha
Světlo s jasnou a čistou energií září,
stíny rozptyluje, krásu světa odhaluje
Temnota je tajemná, vše do závoje zahaluje,
útočiště nabízí, klid pro duši hledající odpočinek
Světlo radost a nadšji přináší,
cesty rozjasňuje, správný směr ukazuje
Temnota prostor pro zamyšlení a pochopení otevírá,
klid a možnost vnitřní světy objevovat přináší
Světlo a Temnota, v neustálém tanci spojeni,
jsou jako protiklady, které se doplňují a vyvažují
Bez Temnoty by Světlo tak jasně zářit nemohlo,
bez Světla by Temnota věčným mysteriem zůstala
Tak Světlo s Temnotou jako součást života přijměme,
nechme je, aby nás na našich cestách a rozhodnutích provázely
Nechť Světlo nám cestu ukazuje,
Temnota nám sílu poskytuje, abychom věděli,
že v každé situaci je možnost rovnováhu najít
Světlo a Temnota, dvě pole opačných pólů,
které společnou harmonii a krásu celého světa tvoří