Na perutích perutýnů
Vykoupaných v láhvi ginu
Na paprscích věčného světla
Temná hvězda z nebe slétla
Políbila tvoje tváře
A vpila se ti do polštáře
A v paprscích její záře
Pod baldachýnem dlouhé noci
Dospěl jsi sám, bez pomoci
V jasné chvíli osvícení
K tomu co tu je a není
Co je tvoje a je cizí
Co se zjeví a hned zmizí
Zmizelo to časně zrána
Pole duše rozorána
Sémě lásky zaseté
Do té hlíny prokleté
Co z ní vzejde příští den
Život plodný, či zas jen sen