Sbírka: Kvinternita - kvintesence všeho
Pryč jsou ta dusna léta
pryč je náš nepokoj
pryč je vší bolest světa.
Zůstal jen dech.
.
Ustrnul časostroj.
A listí na stromech
začne se brzy krásnět.
.
Jen když se rodí den,
pro jeho vůni ranní
smíme si přivonět.
.
Pak až do večera
všemi jsme usmívaní.