Chrapot spáčov počuť za obzor
načúvam kriku ticha
ako človek vytrhnutý
z vesmírnej samoty,
ako svetlo, ktoré neprenikne tmou.
Pochop, to mi v nebi
mlčky ratajú,
koľko mám ešte slnovratov.
Však, ako mám čakať
a nesiahnuť
na jablko od Evy.
Kohút mi tri krát zaspieval,
a láska všetko zaprie
v dlani zachrastí kľúč,
nájdem na nebi znamenie
po celú dobu púte,
v bludnom kruhu života.