Básník z Marsu
Má malou bradku ožehnutou ohněm
A v modrých očích atomové ledoborce
Na zápěstí zarámované přesýpací hodiny
Kde rudý písek, zdá se, teče do věčnosti
V podešvích otvory
Aby si zachoval cit pro proudy země
A když spí
Šumí mu les u jednoho spánku
U druhého moře
Ze svého balkónu čte novinky vesmíru
A odvrací útok chobotnic pohybem ruky
Hřebík, na který měl zavěsit fatu morgánu
Zapomněl v ústech
V rádiu čtou jeho básně pozpátku
Tak jsou pro obecenstvo
Srozumitelnější...
Přečteno 104x
Tipy 19
Poslední tipující: Jiří I.Zahradník, Sonador, Fialový metal, jenommarie, narra peregrini, Psavec, Anfádis, mkinka, IronDodo, Kaňka, ...
Komentáře (8)
Komentujících (4)