Poslední telefonát
„Haló!“ čekám na tvůj hlas.
„Haló!“ už se krátí čas.
V duchu hladím hebké vlasy
a vidím tvoje oči i úsměv plný krásy.
Lalůčky, v každém srdce zvonu.
„Haló!“ já čekám; snad nepřišel čas skonu?
Od oušek dál po hebké šíji
až k ňader páru, když noc plná žáru
mě v myšlenkách teď míjí.
Pak níž a níž, jsem stále blíž
až k podstatě tvé krásy.
„Haló!“ chci slyšet hlas tvůj,
to ztělesnění spásy.
„Haló!“ bylo by vyznání,
Však tvé: „Haló???“ je jako přiznání,
že můj hlas tě souží
a po jiném teď toužíš.
Mé: „Haló…?“ zní pokorně,
když pravdu vnímám pozorně
Za pravdou hned hedvábí svist
a já už dokážu přečíst,
co nepsané teď mezi námi,
kreslí mi v duši další šrámy.
Pak jako katův meč mě seknou
slova, která verdikt řeknou,
když za tebou se ozve jemně:
„Už nech ho být a pojď zas ke mně.“
Poslední telefonát je hodně smutný závěr.
Vztahy jsou složité a konce hodně smutné až hodně smutnější.
Přála bych Ti zažít něco hezkého bez takového neštěstí uvnitř.To hodně bolí.
06.09.2023 21:44:27 | mkinka
Velmi neotřelá forma vyznání:).... Verše mi krásně plynou jako příběh....a přesto dává prostor fantazii:)
06.09.2023 21:04:52 | Kaňka
...děkuji mnohokrát, milá Kaňko. Tuhle básničku jsem sem dával s obavami, protože mám pocit, že by se to dalo napsat líp. Ale vlastní zkušenost, byť malinko přibarvená asi udělala své. Ještě jednou dík. JT
06.09.2023 21:09:17 | mravenec