Modrý svět Liter, jak krásný je Tvůj lesk,
kde slova tančí, myšlenky svůj čas mají,
kde se písmenka spojují, věty se tvoří,
do Tvého tajemného světa se ponořuji
V tomto světě, kde se barvy jako plátno mísí,
kde se příběhy rodí, nekonečné je snění,
kde se jako malíř na svém plátně cítím,
každé slovo je štětcem, kterým ho malují
Modrý svět Liter, jaký je Tvůj zvuk,
když slova jako melodie zní, která mě hladí,
kde rytmus je takt, který mi srdce rozbuší,
básnířkou, která se neztratí se stávám
V tomto světě, kde výrazy svou sílu mají,
kde se emoce hmatatelnými stávají,
kde vědcem jsem, který svět objevuje,
každá věta je novým poznáním
Modrý svět Liter, jaké jsou Tvé výšky,
když se slova jako ptáci ve vzduchu vznášejí,
kde cestovatelem nekonečných říší jsem,
každá kniha je bránou do jiného světa
V tomto světě se myšlenky setkávají,
zde se fantazie a skutečnost snoubí,
tvůrcem vlastních snu se stávám,
modrý svět Liter se mou oázou stal