Ticho
Slyším někdy
to zvláštní ticho,
nejlépe v noci,
jak kručí mi břicho.
V místnosti tma černá
co krájet by se dala,
venku nic nejezdí,
no to bych asi lhala.
Někdy mě to zarazí,
klid bývá jako v hrobě,
opravdu si jej vychutnám,
s vědomím, v jaké žiji době...