Sbírka: Sexternita - o hrách
Mluvila sova o sobě
zásadně v třetí osobě.
K sobě měla ta sova
nejpochvalnější slova.
.
I sovíšek, jenž maje styku s
ní užil plurál majesticus.
Pak uviděl jsem poníka,
jak ponici též oniká.
.
A tak jim říkám: "Zvířata,
naše řeč je tak květnatá.
A jak překrásně teprv zní,
když zvířena ji neprzní!"