Rozbila skleněné oči babího léta
se střepy sténaje nářkem bloudila nocí
oslepila melancholický tyrkys jezer
i exploze žhnoucích táboráků v dlaních
Naděje doutná v bezesných tvarech
a marnivá rána střídají tváře nemyté
popojdi kradmo a úsměv útesu shoří
jak hrdliček stopy vzduchem letící
Protlačila temenem myšlenku na mír
ztracený v houštinách slibů zářijových
přetekl pohár a čekanka rozkvetla
v pokloně dlela nezkrotná roční doba
Povznesen teď vyčistím lafetu děla
a nechám si o tobě léto jen zdát
dáváš mi v srdce mé víc než jsi chtěla
za boha bitev teď můžeš se vdát
No asi jsem jediný,ale smysl textu mi poněkud uniká. Ale co autor to originál
29.05.2024 16:26:59 | Admirál