Nad ránom svetlo: hľa,
vchádza do slnečných záhrad
v diaľke ospalou rukou
kvety sadí
pre svoj návrat!
V tej chvíli,
majestátne precitá
tvár človeka.
V zrkadle archa pláva
riekou života.
Opustený a zabudnutý…
Musím, musím ísť,
žeravým úsmevom
nútim prázdne dlane
dať vtákom piť.