Napjaté svaly, do krve sedřené dlaně,
každý své veslo těžce táhne.
Bolavá záda, však táhne odevzdaně,
vesla se zbavit a okovů prahne.
Je nás tu čtyřicet znavených galejníků,
k lavici řetězy a veslům připoutaných.
Když zasviští karabáč, my v jednom šiku,
vesla táhneme v rukách rozedraných.
Život žijeme na lavici, opřeni o vesla spíme.;
vstát a projít se, nikdo nám nedovolí.
Na jednom místě dřeme se, tam také jíme;
odměnou knuta je, anebo rány holí.
jej, to mě z toho chytla záda... jen z těch pár řádků... uf ...
17.09.2023 20:18:37 | narra peregrini
No, to nesmíš, hned, všechno zkoušet.
To se pak nemůžeš divit, jak to dopadne. :-))
18.09.2023 00:53:41 | Kan