Pouličná lampa tmu odmyká,
krv sa vtláča do očí,
noc hriešnica stúpa
na nebeskú pláň.
Pouličná lampa tmu odmyká,
opustená, navždy, vo svojom exile.
Zahorel oheň v ľudskej koži
a krvavé kvety zdobia tvár.
Ostrý hrot
cez srdce prenikol
a do kalicha zo zlata,
tečie krv a voda.
Pouličná lampa tmu odmyká,
uväznená v tele
bude pochodeň
cestičkou pre tvoj návrat.