Když slova jsou líná, pomalu časem lítaj,
v myslích jako ptáci bez směru se toulají
Hledají cestu, aby se mohla stát díla,
vytvořit svět, kde slova budou mít sílu
Ve vzduchu jako motýli tančí,
myšlenky přilétají, snů se dotýkají
Skryté významy hledají,
nezměnitelné obrazy vytvářejí
Líná slova jakoby měla křídla z olova,
vzpřímit ani vznést se nemohou
V hloubkkách i ve vlnách času se ztrácejí,
sílu nemají, aby se stala skutečností
Ale když slova jsou živá jako ptáci se rozletí,
radost, naději a lásku přinášejí
Mezi námi mosty staví,
vytvářejí svět, kde je možné snít
Slova nechte létat, ať jsou svobodná jako ptáci v letu,
nechte je tvořit zároveň i žít
Ať se stanou díly, které nás osloví,
ať se stanou součástí naší reality
Někdy lze porozumět beze slov - srdcem, ale když i srdce promluví, je to učiněný zázrak.Krásně promlouváš, milá Misho
19.09.2023 11:37:50 | Akrij8
máš pravdu a ve všem s Tebou souhlasím, těší mě, že jsi se u mne zastavil
19.09.2023 19:52:24 | Misha
Ty Míšo slovům svým
tu sílu dáš
a nejen sílu
i myšlenku
poselstvím se stanou
ostatním
kolikrát...
Ne
tvá slova
líná
nejsou
:-)
19.09.2023 10:54:05 | cappuccinogirl
děkuji Ti moc, kapučínko, Tvá slova mě na srdci hřejí a po duši mě hladí, někdy mi připadá, že má slova jsou líná:-)
19.09.2023 19:53:40 | Misha