Ve dveřích stála silueta:
byla dívky, nebo hocha ?
Byla člověka.
Stalo se jednoho léta,
ten stín stál, jako socha,
mění se, nečeká.
Někdy mě stíny klamou,
a zjeví se, co není.
Fata morgána.
Vlk s otevřenou tlamou,
prostě k zešílení,
nespím do rána.
Za oknem mraky letí,
vítr listí zvedá.
To je podzimem.
Vezmi mě do objetí,
má ruka tvou hledá,
v lásce spočinem.