Velehory
Rekonstrukce domu,
prospěje jak komu,
záhady se rodí,
to staré domy zdobí.
Žádný archiv, žádná historie,
žádná mince, žádná fotografie,
jen suť stará, všude se válí,
nevěříme, co stěny poschovávaly.
Co skryli stropy,
velmi staré stopy,
bordel všeho druhu,
laty, na co nejmíň dluhů.
Co skrývají stěny
jen zazděné klenby,
několik překladů,
bohužel nic ze starých pokladů.
Co skrývají podlahy
snad samé velehory,
chtěly nám dát otázku,
zda udělá někdo zakázku.
Firmy odřekly,
odvážný se hlásí,
zasype to šutry
s betonem zápasí.
Velehory zmizely,
máme tady rovinu,
míchačka nám klekla
ve velmi brzkou hodinu.
Telefony žhavíme,
míchačku tak sháníme,
do nebes se modlíme,
ať beton dorobíme.
Modlitba je splněna,
podlaha dokončena.
Už se suší, děkujeme Bohu,
že pomohl právě v pravou dobu