Itálie Dolomity
Dolomity radši pěšky
nežli šlapat na kole,
cesty jsou tam nekonečný
kopec konec, hned tak ne.
Příroda tam překrásná je
panenská zeleň, všude mají skálu,
Ledro se z ní třpytí
cesty říkají, jen pomalu…
Nahoru asfalt, dolů šutry
nikde žádná svodidla,
rozpálíš to, nezastavíš
a jsou z tebe povidla.
Italové si Čechů váží
za války se neodvrátili tváří,
opustili Gardu, překrásné to místo,
by zachránili rodiny, ale byli blízko.
Vítají tam dělem,
kroniky listují,
velkým pohostinstvím,
Čechy milují.
Vrcholy mají vysoké
zdolávají se stěží,
jak se to ale podaří,
Bombardino naproti běží.
Ten kdo ho ale nezkusí
v Itálii jako by nebyl,
nemá teplo na duši
pak nadává, že je debil.
Super, Marti ;)*
Bylo tam krásně? Jak si náramně popisovala ty nekonečné kopce, tak jsem se zadýchal i s tabletem v ruce...v sedě :D
Měj se kouzelně a krásný pátek i víkend, Ti přeji :)
22.09.2023 18:47:42 | Ondra
Děkuji Ondro za milý komentář, já mám na to svůj názor Dolomity jen pěšky, na kole jsme si toho moc neužili, nahoru 10km potíš pot a dole brzdy v záběru a modlíš se ať se v pořádku dopraviš dolů.
22.09.2023 19:58:57 | Marťas9