Boj vyhlodal ti šarlat do týlu
lije a cesta nekryje ani tvé líce
děravá chvíle všech chvil duní
běsní ve svazku černých růží
Cítíš tu kořenitou samotu?
to chvěje se ti mediastinum
zalomené jak kus touhy
po šípkové vůni z hmoždíře
jak lodivod pliveš útržky tóry
v pádu meteoru poplakává tvé slunce
a diadém osazený jantarem
třiceti vidinami saní ohnivě vlasatými
prochází zdí nepálenou
chrlíce slova z hrdelního plamenometu
a dech milenky měsíčního terminátora
ukrátil co prve pozřel v dýmu
z tabáku svěceného rukou šamana
Co zbývá?
Vhodit úpisní listinu do ohně?
Či snad vyjmout projektil trýzně
napuštěn parfémem podzimních jiter?
Uvyklas boji a ráda vedlas bitvy
však teď kostru skládáš do trávy
a šeptáš mantru bílých holubic
a víc už nic ...