Staré filmy
Staré filmy
elegance samá,
jdeli o dámu,
či o starého pána.
I chudí byli bohatí
svoji skromnou blůzkou,
nebyla asi s hedvábí,
jen ozdobená stužkou.
Sukně měly bohaté
voněly dlouho škrobem,
než všechno vyžehlili
splavení byli potem.
Košile bílá jak křída
beztak se v hrnci vařila,
potom ji pracně žehlili,
nejprve vodou kropili.
Pánové pořád v obleku,
nebáli se v kostele pokleku,
nebyli žádné džíny,
ani oblečení z Číny.
Všechno se lesklo a třpytilo
ničeho tehdy nebylo,
hodně byli šikovní
a hlavně byli svobodní.