Májové rozloučení
Anotace: něco trochu atypického...(možná i hloupého, ale proč ne, hloupnout se musí)
Sbohem buď, vlahý máji
kráso cvrčků, jenž mi zlatil šat
ty zpěve cikád,
jež v máji umírají
krásný jsi – a mrtvý nyní snad.
Zdrávas, ruže, i ty slavíku
Ve smutné touze po dýchání
- nedostává se kyslíku -
a ty máš jenom marné přání
žít.
Zdráv buď, vlahý podvečere,
Svou lásku v tobě
Slavík růži pěl
A přece, řekni, marnotratná vášni
Proč umíráček tebou zněl.
Sbohem buď, sladký máji
Lavičková romance na Petříně
Sbohem, šepote lepivých vyznání
Nesmělých citů
- a přece, v duši skrytu –
ne, buď sbohem,
vrahu.
Komentáře (1)
Komentujících (1)