Dobrý kafe pít, je radost velká,
vůně se po místnosti line, tvář se rozjasní
Kávová zrna v mlýnku se melou,
čerstvě připravená v šálku se vleje
Horká tekutina na jazyku tančí,
smysly probouzí, energii tělu dodává
Ve spojení dokonalém je vůně a chuť,
okamžikům slastným dopřává
Jemná pěna na povrchu se tvoří,
kouzlo kávy zároveň vytváří
V šálku se kapka cukru rozpouští,
ochutnávám při tom se slastně usmívám
Dobrý kafe pít, je pro mě rituál,
sílu mi dává, když jsem unavená
V zimních chladných dnech mě zahřeje,
v letních horkých dnech mě osvěží
Báseň o kávě je pro mě zpěv,
oslava toho, co mi život přináší
Dobrý kafe pít, je pro mě radost,
děkuji za něj každý den
taky na něm ujíždím, Miško...
02.10.2023 08:55:08 | cappuccinogirl
káva je můj životabudič, to mě vždycky postaví na nohy a vleje do mě novou energii, pak jsem k použití:-)
03.10.2023 18:57:33 | Misha