PETÍCIA
Prostred mesta na chodníku
stojí hlúčik pri stolíku.
Ide odtiaľ hlasná vrava,
delí sa tam azda strava ?
Zvedavý je celý dav,
o čo ide, chytro vrav.
Z diaľky svieti veľký nápis,
pod ním ľudí plný zápis.
Podpisujme petíciu
za akčnejšiu políciu.
Aktivisti vysvetľujú,
problém vážny osvetľujú.
Množia sa vraj lúpeže,
pribúdajú krádeže.
Polícia si nevie rady,
z vedenia čuť iba zvady.
Zlodeji si mastia vrecká,
kradnúť nútia vlastné decká.
Treba s nimi zatočiť,
nenechať sa vytočiť.
Podpisov už plný hárok,
kto podpíše, získa párok.
Rozhorčenie stúpa v dave,
len čo prišiel premiér práve.
Problém chce vraj ihneď riešiť,
čestný človek má sa tešiť.
Pošteboce o reforme,
evidentne je vo forme.
Sľubov však už bolo veľa,
neuverí každé teľa.
Z davu počuť piskot hlasný,
premiér získa pocit jasný.
Skúsi motúz medový,
no ľud vážny, ľadový.
Dosť už bolo prázdnych rečí,
z klamstiev sa už vnútro prieči.
Zaberie len vhodný skutok,
na zlodejov tvrdý útok.
Odstaviť od peňazí,
spravodlivosť zvíťazí.