Scénická

Scénická

Plakáty z divadla Svět ojíněné polibky 

polepíš rtěnkou z mraků jak vínový svetr

trpce a poslepu tepe tu dámská volenka

v mrákotách romancí - tak jak jsi chtěla

 

Ne z bahna, či snad z dialektu lotosů

ba ani slaměných psů štěkotu není tu

křísíš alčími pery obra ať metá blesky

a v panely našich těl stěhují se jitra

 

Pros kůru ořešáků o něhu a znamení

šité do pláště rodičkou sta letokruhů

plyne v kapce, uplývá v dešti slaměnek

a kane jak krev skrz chlopně palouků

 

Mizíš mi vpitá do rysů půlnoční rajky

jak jarní bešamel v hrdlech cizích vran

posviť sirkou s vůní mandarinky na Svět

nebe hřeje jak sedmiletá whiskey

 

ale ty už víš, že ...

 

to jen plakáty z divadla Svět ojínily polibky ... 

 

 

 

  

Autor Pablo Kral, 02.10.2023
Přečteno 135x
Tipy 13
Poslední tipující: Aramgad, Stanislav32, Rafinka, Jiří I.Zahradník, Kaňka, RadekČ, CULIKATÁ, Ophelia81, Fialový metal, mkinka, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

moc hezká báseň, líbila se mi, díky, líbilo se mi jak jsi to krásně ukončil

29.05.2024 21:12:20 | Aramgad

líbí

obrat ...v panelech našich těl stěhují se jitra ...velice zaujal

05.10.2023 16:25:37 | mkinka

líbí

děkuji, obvykle originalitou nehýřím, ale jsem rád za komentář... děkuji mkinko

05.10.2023 16:28:55 | Pablo Kral

líbí

Rádo se děje a přeji klidné odpoledne.

05.10.2023 17:09:03 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel