Svítá,
hvězdy s nebe shání
kohoutí kokrhání,
a síla černých andělů -
mizí.
Svítá,
svítá s vlídnou nadějí,
síly dobra svádějí
boj s temnou mocí -
cizí.
Svítá,
bílí andělé sílu hledají,
vědomí, kde je, nemají,
ale najít ji, mají snahu -
ryzí.
Svítá
a sny světlu se vzdávají,
ospalí s nechutí vstávají:
nenajde nic, kdo v sobě -
neuklízí.
Moc krásná báseň Kane :)
03.10.2023 20:05:32 | jenommarie
Ach Bože, ta se Ti moc povedla. Já si ji s dovolením uložím a budu se k ní vracet. Moc se mi líbí.
03.10.2023 12:14:06 | CULIKATÁ