škrtám příchod zimy v kalendáři
miluju tlení listí, barvy kolem, miluju září
(říjen, listopad)
jiskřivá rána, zářící odpoledne
a plody stromů zvoucí ať je zvednem
prsty se dotknu paprsků světa
hřeje to, hladí, na šíji lechtá
přičichám ke všemu, co oči vidí
kdo myslí, že jsem divná
ať se za mne stydí
já voním k zemi, vzduchu, prostě všemu
podzim je ten, kdo ve mně budí ženu
tak plnou vášně, radosti a tance
otvírám sebe
věřím na romance
točí se svět
nebo to já se točím?
je pořád podzim
život ne-
končí